
Damar kasılması durumu, kişinin atar damarının duvarında oluşan sertleşme sonucunda meydana gelen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık kişinin vücudundaki yağ oranına bağlı olarak meydana gelebilmektedir.

Vücudun farklı bölgelerinde damar yapılarının bozulması nedeniyle oluşan morluklar görülebilir. Bu morluklar bazen tedaviye ihtiyaç duyarken bazen de kendiliğinden ortadan kalkabilir.

Şakakta bulunan damarlar neden atar, hissedilenbu atım hangi nedenlerden dolayı kaynaklanır, hangi hastalıklar bu duruma sebep olabilir, damar atmasının tedavi yöntemleri nelerdir.

Damar seğirmesi belirtileri çoğunlukla bacakta görülür. Diğer taraftan önemli arterlere yakın bölgelerde gözlemlendiğinde risk oluşturabilir.

Damar atması; bağlı bulunduğu duruma göre risk unsuru taşıyabilmektedir. Damar tıkanıklığı veya kan hastalıklarından oluşabileceği gibi`; sıradan, endişe uyandırmayan bir nedenden kaynaklanabilir.

Avuç içi damarlarının morarması neden kaynaklanır, hangi sebeplerden meydana gelir, tedavisinde kullanılan yollar nelerdir, tedaviler hangi şekillerde edilir uygulanır hakkında makale

Her insan vücudunda; boyunda, kollarda, bacaklarda, karın gibi bölgelerde rastlanılan damar atmaları arasında en tehlikeli olan kuşkusuz ki; başta olan damar atımları olmaktadır.

Damar atmaları karın, boyun, kollarda ve bacaklarda oluşabilmektedir. Bazı durumlarda önemsiz bir temele dayanan damar atması ciddi bir sağlık sorunun belirtisi de olabilmektedir.

Karında damar atması bazen hamilelik, aşırı zayıflık gibi basit durumlara bağlıyken; bazen de aort anevrizması gibi ciddi ve büyük risk taşıyan sağlık probleminden kaynaklanabilmektedir

Bacak damar atması bazen kalp veya damar hastalıklarının belirtilerinden biri olabileceği gibi bazı durumlarda stres, basınç, yorgunluk gibi sıradan ve önemsiz bir neden de olabilir.

Kolda damar atması bazı durumlarda yorgunluktan, aşırı baskıdan, yanlış ve ters pozisyonlardan kaynaklanırken bazı durumlarda ise kalp veya damar hastalıklarının belirtisi olabilmektedir.

Memede oluşan damarlar bazı durumlardatehlike arz etmezken; bazı durumlarda ise tam tersi kanser gibi tehlikeli bir hastalık habercisi de olabilmektedir. Bu yüzden düzenli kontroller önem taşır.