Damar Sertliğine İyi Gelen Şifalı Bitkiler ve Bitkisel Çözüm Yöntemleri

Damar tıkanıklığı konusunda tedavi edici özellikleri olan veya tıkalı olan damarların açılmasını sağlayan bitkisel kürler doğru ve yerinde uygulandığında tedavide olumlu sonuçlar vermektedir.

Damar Sertliğine Bitkisel Çözüm

Damarların zaman için ilerleyen yaş faktörüne de bağlı olarak elastikiyetini yitirmesi sonucu damar sertleşmesi meydana gelir. Çeşitli etkenlere bağlı olarak damar sertlikleri tıkanmalarına yol açabilmekte sonu felç veya ölümle sonuçlanabilecek ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Çeşitli nedenleri olmasına rağmen bu hastalığın oluşumunda en büyük etken kuşkusuz ki sağlıksız beslenme olmaktadır.

Yüzyıllar boyu bitkiler insan sağlığında büyük önem taşımaktadır. İlaçların ham

Damar Sertleşmesi Bitkisel Çözüm

maddesini de oluşturan bitkilerle damar sertliğinin oluşmasını engelleyebileceğimiz gibi, tedavisine de yardımcı olabilmeniz mümkün olmaktadır.

 

Sağlıklı ve doğru şekilde beslenmek, yanlış beslenme alışkanlığından kurtulmak, tedavide önemli bir adımdır.

İlk olarak nasıl besleneceğinizi, damar sertliğine hangi bitki iyi gelir, damar sertliğini önleyen bitkiler, damar sertliği için bitkisel tedavi yöntemleri konusunda bilgi almanız gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere damar sertliğine iyi gelen bitkiler ve damar sertliği için bitkisel tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Damar Sertliğini Önleyen Bitkiler

Sarımsak, soğan, enginar, pazı, soya fasulyesi, tere otu, alıç yaprakları, havuç, turp, şahdere otu, oğul otu, kuşburnu, civanperçemi, biberiye, mercan köşk, ökse otu, maydanoz, koca yemiş yaprağı, zeytn yaprağı ada çayı, gül yaprağı, lahana, pırasa, taze biber, semizotu, damates, kereviz, hardal, tarçın, mısır, patates, soğan, ayşekadın fasulye, sarımsak, kekik otu, keçiboynuzu,keten tohumu, sarı sabır otu, anason,

Şifalı Bitkiler

Şifalı olan bitkilerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Greyfurt fazla tüketildiğinde zarar verebileceği gibi günde bir adet tüketildiğinde damar sertliğini engellediği kesin bir gerçektir.
  • Çavdar; damar sertleşmesine bağlı olarak ortaya çıkan dolaşım bozukluklarını ortadan kaldırır
  • Sarımsak, domates, maydanoz, limon mucizeler yaratan şifalı bitkiler arasında yer almaktadır.
  • Karaturp tedavi konusunda büyük önem taşımaktadır.
  • Ihlamur düzenli tüketildiğinde tedavide olumlu sonuçlar verir.

Bitkisel Tedavi

Beslenme alışkanlığı damar sertliği bakımından oldukça önemli bir faktör olmaktadır. Tüketilen besinler damarın genişlemesini veya daralmasını sağlamaktadır. Bazı besinleri tüketerek elastikiyeti yapısını korur sertleşmesini engelleriz.

Damar sertliği konusunda hazırlanmış pek çok bitki kürleri bulunmaktadır. Bu kürlerin bu hastalık konusunda şifalı olduğu ispatlanmıştır. Şimdi sizlere bu kürlerden bazılarını vereceğiz.

Damar sertliği bitkisel tedavi İbrahim Saraçoğlu tarafından hazırlanmış bitki kürü olan sarımsak –maydonoz-limon kürü tedavi edici ve önleyici özelliklere sahiptir. Günlük taze olarak hazırlanması ve içilmesi gereken bu kürün hazırlanması ve uygulanması oldukça basittir.

Sarımsak –Maydonoz-Limon

Maydanoz, limon ve sarımsak kürü adından da anlaşılacağı gibi; maydanoz, limon ve sarımsak kullanılarak yapılmaktadır. Bir diş sarımsak ayıklanır ve ince ince doğranır; sapları ayrılmadan on dört on beş maydanoz ve iki çorba kaşığı limonla birlikte bir bardak klorsuz su eşliğinde blenderdan geçirilir. Mikser yardımı iyice birbirine karıştırıp ezilince içilir. Bu kür dokuz gün boyunca hazırlanıp içilmelidir. Burada dikkat edilecek ayrıntı; üç gün sarımsaklı-üç gün sarımsaksız arkasından son olarak üç gün yine sarımsaklı olarak hazırlanması gerektiğidir.

Limon-Zeytinyağı Kürü

Limon ve zeytinyağı eşit oranlarda bir kavanoz içinde karıştırılarak her gün bir yemek kaşığı tüketilir.

Kiraz sapı kürü

Şifalı bitki kürlerinden biri olan kiraz sapı küründe taze olarak alınan kirazların sapları ayıklanır ve klorsuz su ile kaynatılarak her gün bir bardak içilir.

Sarımsak-Pazı yaprağı-Kekik otu kürü

Yüz gram sarımsak alınır kabukları soyularak ayıklanır ve havanda macun kıvamında olana kadar dövülür. Beş yüz gram pazı yaprağı ve elli gram kekik otu ile altı litre suyun içinde bir saate yakın orta ateşte kaynatılır. Soğuduktan sonra bir şişeye alınır buzdolabında saklanılır. Bu kürü her yemek öncesi aç karnına bir çay bardağı içmek gerekmektedir.

İyi gelen Bitkiler

Beslenmenin damar sağlığı bakımından taşıdığı önemden bahsettik. Peki, bu hatsak konusunda iyi gelen bitkiler nelerdir? Hangi bitkileri tüketmek tedavide yardımcı olur? Şimdi bu konuya değinelim.

Sadece bitkiler değil bazı meyveler ve besinler tedavi edici ve önleyici özellikler taşımaktadır. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanır.

Nar; Yüksek oranda antioksidana sahip olan nar damar sertliği engellemekle kalmaz içini de temizler.

Zeytinyağı; Damar sertleşmesine neden olan yüksek tansiyonu dengeleyici özelliğe sahiptir.

Badem; Damar sertliği yüzünden hasar almasını engeller.

Cayenne Biberi; İçerdiği  kapsaisin sayesinde hem kalp hem de korur. Damar sertliğini önler.

Kuşkonmaz; Oluşan baskıyı engeller.

Yeşilçay; Günde iki ya da üç fincan yeşil çay içilmesinin kalp ve damar sağlığı açısındna olumlu etkileri kanıtlanmış bir gerçektir.

Zencefil; Kolesterol ve yağı çözerek arındırır. Tıkanmayı, daralmayı ve sertleşmeyi önler.

Alıç Bitkisi; Damarları esnetip genişleterek kan dolaşımını rahatlatır.

Enginar; Enginar kolesterol düşürme özelliği sayesinde damar sertliği konusunda tedavi edici bitkiler arasına girmiştir. Haftada en az bir defa az yağlı olarak yapılan enginardan yemek basit bir bitkisel çözüm olmaktadır.

Zerdeçal;  Direk olarak damar sertliğini engellemektedir. Zerdeçalın aynı zamanda temizleme özelliği de bulunmaktadır.

Tarçın; Damarların sertleşmesinin nedenlerinden biri olan şeker konusunda tedavi edici özelliği sayesinde sertleşmeye engel olur. Kanda bulunan şeker oranını dengeler.

Kaynaklar



Kullanıcı Yorumları ve Oyları 1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

© 2017-2024 – Kan damarları ve Hastalıkları

Bu sitedeki tüm makaleler tamamen bilgilendirme amaçlıdır! Anlatılan tedavi yöntemleri, ilaç isimleri ve beslenme önerileri doktor ve diyetisyen kontrolü olmadan uygulanmamalıdır. İletişim ve Reklam Formu