Lazerle Kılcal Damar Tedavisi, Riskleri ve Yan Etkileri

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi; konusunda uzman olan tecrübeli bir doktor tarafından, doğru cihazla uygulandığında; risk unsuru içermeyen en kısa ve en kolay yolla yapılan tedavi şeklidir.

Kılcal damar Lazer Tedavisi

Yüzdeki kılcal damarların pek çok sebebi olabilir.

  • Yapısal nedenler
  • Güneşte fazla kalmak
  • Hormonlar
  • Alkol Kullanımı
  • Kortizon gibi ilaçların kullanımı

Gibi pek çok nedeni olabilir. Yüzde azla kılcal damar olduğunda genellikle lazer tedavisi tercih edilir.

Kılcal Damar Lazer Tedavisi

Kılcal damar tedavisinde kullanılan lazerler dört çeşitten oluşmaktadır.

  • Derin ve büyük damarlar için ND:YAG lazer
  • Orta derinlikte, orta kalınlıkta yüzeysel damarlar için Pulsed dye Lazer
  • IPL sistemler ( İntense pulsed light)
  • Yüzeysel belli belirsız ve ince damarlar için ise KTP Lazer

Kullanılmaktadır.

Lazer İle Kılcal Damar Tedavisi

Lazer sistemlerini bir hafta ile dört hafta gibi ara vererek uygulamak gerekmektedir. Bir kılcal damar tedavisinden sonuç almak için en az dört ya da beş seans uygulamada bulunmak gerekmektedir. Uygulama sonrası yüzde hafif bir pembelik oluşur.  Bunun yanı sıra lazer ile kılcal damar tedavisi sonrasında kabuklanma ya da yara bere oluşmamaktadır. Bu uygulamadan sonra yüzünde kabuklanma ya da yara ile karşılaşan hastanın, bunun yapılan uygulamanın yan etkisi olduğunu anlaması ve hemen doktoruna başvurması gerekmektedir. Yapılan bu  seanstan sonra oluşacak kırmızılığı o gün kapatıcılarla kapatabilir.

Lazer ile kılcal damar tedavisi

Kılcal damar çatlaklarında lazer uygulaması daha kolay olmaktadır. Ufak dokunuşlarla bir ya da iki seans ile bu sorundan kurtulabilir. Kılcal damar çatlaklarını lazerle tedavide önemli olan ayrıntı uygulanacak dozdur. Doz gereğinden fazla uygulanırsa o zaman yüzde ufak çukurlar oluşabilir. Bu nedenle Kılcal damar çatlaklarında lazer tedavisi düşünülüyorsa, bunu konusunda uzman olan bir doktora yaptırması gerekmektedir.

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Yan Etkileri

Lazer ile kılcal tedavisi uygulaması günümüzde oldukça yaygın olmasına rağmen tedavinin işe yaraması için; önce bu damarların oluşum nedenini bulup ortadan kaldırmak gerekmektedir. Aksi alde alınan fazla enerji sayesinde ciltte yanıklar oluşabilir ve ana neden ortadan kalkmadığı için bu damarlar bir ki ay içinde tekrar ortaya çıkabilir.

Bunun dışında Bu yöntemle yapılacak olan örümcek damar tedavisinde çok nadir yan etki oluşmaktadır.  Lazer uygulamasında uygulanan doz oldukça önemlidir. Dozun uygun olamaması ya da fazla enerji verilmesi bir takım sorunlara neden olmaktadır.

  • Bu tedavinin uygulamasının hemen ardından hafif kızarıklıklar oluşabilmektedir.
  • Tedavi sırasında kısa atımlı uygulanan PDL lazer kullanılmış ise morluklar oluşabilmektedir.
  • Bilhassa büyük damarlar için kullanılan ND Yağ Lazer; hastaya konusunda uzman olmayan tecrübesiz bir doktor tarafından uygulanıldığında hastanın yüzünde iz kalabilir.
  • KTP ve IPL lazer bronz tene ya da esmer hastalara uygulanması sırasında kullanılan dozun fazla olması cilt yanıklarına neden olur.

Kılcal Damar Lazer Tedavisi Yaptıranlar

Kılcal damar lazer tedavisi yaptıranlar; müdahale sonrasında seanstan çıkınca nemlendirici ya da güneş kremi kullanmalıdır. Güneşin dik acı ile cilde temas ettiği saatlerde dışarıya çıkmamalı, güneşli zaman aralıklarında şapka ve güneş yağı kullanmalı. Mümkün olduğu kadar gölgede kalmaya özen göstermelidir.  Hastanın ilk anlarda yüzünde hafif bir kırmızılık oluşabilir. Geçici olan bu kızarıklık ertesi gün kaybolur.

Kılcal damar tedavisi ikinci ya da üçüncü uygulama sonrasında kendini belli etmeye başlar.  Yüzde ya da ciltte bulunan kalın damarlar hemen kaybolurken, burun çevresinde bulunan kılcal damarlar hafifler ve hemen bir kaç seansta ortadan kalkması beklenmez.

Kılcal Damarların Lazerle Yakılması

Örümcek damarların tedavisi sırasında; bu damarlara direk olarak lazer ışığı verilir.  Uygulanan bu ışının dozajı oldukça önemlidir. Yakıldıktan sonra damarların renginin değişmesi ya da kaybolması yakma işleminin başarılı olduğunu ve uygulamanın olumlu sonuç verdiğini gösterir. Lazer ile damarı yakılan hastada damarın oluşum nedeni bulunup tedavi edilmezse bir süre sonra aynı yerde olmasa bile aynı bölgede tekrar bu örümcek damarlar tekrarlayabilir.  Hasta damarının yakılmasından hemen sonra yüksek korumalı bir güneş kremi kullanmaz ise cilt yanıklarına sahip olabilir.

Lazer Kılcal Damar Tedavisi Zararları

Lazer uygulaması sırasında kullanılan cihazlar ve sistemler konusunda uzman olan, tecrübeli bir doktor tarafından uygulanmazsa; o zaman ciddi zararlara neden olur, cilde yan etkilere sebebiyet verir ve büyük risk oluşturur. Uygulamanın hemen ardımdan; örümcek damarın bulunduğu bölgede hafif bir ödem ve kızarıklık oluşması olasılık dahilinde olmaktadır.  Bu ödem ve kızarıklık genel olarak dört beş saat içinde kendi kendine geçer. Lazer uygulamasının en büyük riski ve zararı cilt üzerinde oluşabilecek yanık ve lekelerdir. Bunun önlemini de kendinizi konusunda tecrübesi olan uzman bir doktora emanet ederek almanız mümkün olmaktadır.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları 1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

© 2017-2024 – Kan damarları ve Hastalıkları

Bu sitedeki tüm makaleler tamamen bilgilendirme amaçlıdır! Anlatılan tedavi yöntemleri, ilaç isimleri ve beslenme önerileri doktor ve diyetisyen kontrolü olmadan uygulanmamalıdır. İletişim ve Reklam Formu