Ahmet Marankiden Bitkisel Varis Tedavi Yöntemleri

Varis rahatsızlığı, toplar damarlarımızın bozulması sonucunda kanda katılaşmaya ve kan dolaşımının bozulmasıyla da toplar damarlarımızın şişmesine neden olur.

Varis Rahatsızlığına Karşı Uygulanan Bitkisel Çözümler

Daha çok kadınların nadiren de olsa erkeklerin ve uzun süre ayakta kalmaları sebebiyle öğretmenlerimizin maruz kaldığı, insan sağlığını riske sokan, vücut güzelliğini olumsuz yönde etkileyen varis rahatsızlığı olanlara Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin tavsiye ettiği aynı zamanda evinizde de rahatlıkla yapabileceğiniz bitkisel kürleri deneyimleyebilirsiniz.

Varis için bitkisel tedavi

Bu bitkisel kürlere geçmeden önce ‘‘varis rahatsızlığı nedir?’’ ve ‘‘varis niçin olur, neden kaynaklanır?’’ gibi soruların cevaplarını verelim.

Varis rahatsızlığı, toplar damarlarımızın bozulması sonucunda kanda katılaşmaya ve kan dolaşımının bozulmasıyla da toplar damarlarımızın şişmesine neden olur. Bu da bir çoğumuzun normal hayat seyrinde yorgunluk, yanma hissi, ağrılar, kaşıntılar, kramplar, şişme gibi problemlere sebep olur. Uzun süre ayakta kalmamızı gerektiren işlerde ya da genetik sebeplerden dolayı bu rahatsızlığa yakalanabiliriz. 

Şimdi Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin bizler için tavsiyede bulunduğu bitkisel tedavi yöntemlerine geçebiliriz.

Sirke ve Çobançantası Kürü

Akdeniz havzasında yetişen taze çobançantası bitkisini doğrayarak bir kabın içiresine koyun. Doğradığımız çobançantası bitkimizin üstüne keskin sirke dökerek on gün boyunca güneşte beklemeye alın. On günden sonra elde etmiş olduğunuz bu kürü varisli olan bölgelere aşağıdan başlayarak yukarı doğru ovma yöntemiyle sürün. Her gün bir defa olmak üzere tedaviye devam edin.

Fındık Ağacı ve Asma Yaprakları

Asıl yetişme yeri Karadeniz olan fındık ağacının yaprakları ve asma yapraklarıyla hazırlanmış bitkisel çayı, bir günde en çok 3 kez olmak üzere için.

Rezene Kürü

Aktardan temin edebileceğiniz 3-4 gram rezeneyi kaynamış suda on dakika bekleterek günlük iki ya da üç bardak içebilirsiniz.

Fındık ve Ceviz Kabuğu

Fındık ağacının kabukları ve ceviz ağacının kabuklarını birlikte kaynatarak vücudunuzda ki varisli bölgelere pamukla uygulama yapabilirsiniz.

Şap ve Karbonat

Sıcaklığı kırk dereceye ulaşmış bir suya yarım fincan olmak üzere ezilmiş şap bir de ölçüsü tam fincan olmak üzere temin ettiğiniz karbonatı koyun ve erimeye bırakın. Bir hafta içinde en fazla 3 kez olmak üzere on beş dakika kadar vücudunuzdaki varisli bölgeleri kaynattığımız suda bekletin. Eğer sadece bacaklarınızda varisli bölgeler varsa bunu bir kova yardımıyla yapabilirsiniz. Fakat varisli bölgeler bacaktan da yukarıya doğru bir seyir halinde ise küvet içinde bunu uygulayabilirsiniz.

Kestane Kürü

  • At kestanesi kabuğu,
  • kekik otu,
  • at kuyruğu otu,
  • çobançantası otu

At kuyruğu otunu, kekik otunu, çobançantası otunu, at kestanesi kabuğunu hepsini birden veyahut da ayrı ayrı olmak üzere çay gibi demleyerek gün içinde üç ya da dört bardak içebilirsiniz. Ölçüyü su bardağına göre yapabilirsiniz.

Kafur Kürü

  • Kafur bitkisi,
  • 1 litre ispirto,
  • streç film.

Bu yöntemde de ihtiyacımız olan şeyler dört adet kâfur bitkisi ve bir litre kadar da beyaz ispirto ve streç filmdir. Elde ettiğimiz ispirtonun içine kâfur bitkilerini atıp karıştırıyoruz. Elde edilen bu karışım ile varisli bölgelerimize uygulamaya geçiyoruz. Uygulama bittikten sonra streç film ile sürdüğümüz bölgeleri sarıyoruz. Gece yatmadan önce yapmanız gereken bu yöntemle streç filmi varisli olan bölgelerde sabaha kadar bekletmeye alıyoruz.

Sarımsak, Limon ve Tuzlu Su

  • 3 adet sarımsak,
  • 3 tane de orta boy limon,
  • 1 litre su,
  • 1 gram kristal tuz

Herhangi bir cam kavanoza bir litre suyumuzu ekliyoruz. 3 adet limonu taze meyve sıkacağıyla sıkıyoruz. Elde edilen limon suyunu kavanozumuza ekliyoruz. Ardından temizmiş olduğumuz sarımsakları ve 1 gram kristal tuzumuzu ekliyoruz. Kavanozumuzun ağzını sıkıca kapatarak hava almamasını sağlıyoruz. Daha sonra bu kavanozu oda sıcaklığında güneş ışından uzak tutarak yirmi beş gün kadar beklemeye alıyoruz. Yirmi beş gün bittiğinde her gün kahvaltımızdan yarım saat önce çay bardağının yarısı kadar içiyoruz. Yalnız bu karışıma hiçbir şekilde şeker, bal, pekmez gibi tatlandırıcı karışımlar ilave etmiyoruz.  

Elma Sirkesi

Üzerine elma sirkesi döktüğümüz havlu veya bezin yardımıyla varisli olan bölgelerimize ovalama yöntemiyle uygulayabiliriz. Bu zamanla varislerin yavaş yavaş kaybolmasına vesile olacaktır.

İyi Gelen Yağlar

Mersin Yağı: Kanamaları durdurmaya yardımcı olur.

Çörek Otu Yağı: Damar ve kan hastalıklarına olumlu yönde etkisi olan bir kremdir. Varis, vaskülit gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

Keten Tohumu Yağı: Kanımızda ki dolaşım hızını arttırmaya yardımcı olur.

At Kestanesi Yağı: Kılcal damarlarımızın kanamalarını ve çatlamalarını iyileştici bir etkisi vardır. Ayrıca iç kanamalarının da geçmesini sağlar.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

© 2017-2024 – Kan damarları ve Hastalıkları

Bu sitedeki tüm makaleler tamamen bilgilendirme amaçlıdır! Anlatılan tedavi yöntemleri, ilaç isimleri ve beslenme önerileri doktor ve diyetisyen kontrolü olmadan uygulanmamalıdır. İletişim ve Reklam Formu